Begrænse tilgængeligheden...er det muligt?

JA! det er muligt. Selv om at tanken bag portalen Skoletube er, at der udgives offentligt for på den måde at skabe et praksisfællesskab bygget op af brugergenereret medieindhold med udgangspunkt i grundskolen, så forstår vi, at der kan være situationer, hvor det vil være at foretrække, hvis indholdet kunne begrænses til udvalgte brugere, fx kun til klassens elever eller klassens forældre.
På Skoletube kan man uploade private videoer, som man kun selv kan se. Man kan dele videoer med andre Skoletubebrugere ved at blive skoletubevenner, men en endnu smartere måde at begrænse tilgængeligheden på, er ved at lave private kanaler, som kun specifikke brugere har adgang til.
Man kan fx lave en kanal, som kun klassens elever har adgang til. Kanalen kan man nærmest integrere i sit elevintra og på den måde har man pludselig en helt gratis og beskyttet videoportal til rådighed.

På Skoletube kan du kontrollere beskyttelsesgraden og tilgængeligheden til dine videoer lige præcis på det niveau du måtte ønske dig. Lige fra 100% beskyttet, "99% beskyttet", "78% beskyttet" osv til 100% tilgængelig
Har din skole adgang til webtjenesten LærITs lærerige trin for trin videovejledninger, så kan du her se, hvordan du kan lave klassens kanal på Skoletube med beskyttede videoer, som kun lige præcis 5.b har adgang til og endda via ElevIntra.

0 kommentarer:

Send en kommentar