Lav dine egne playlister

Som du kan se i højre side af bloggen, så har vi lavet nogle playlister med videoklips fra Skoletube. Du kan på samme måde lave dine egne playlister.

Med playlister kan du samle dine egne eller andres videoer. Det kan fx være elevernes produktioner du samler og præsenterer i samlet flok.

Det bliver rigtig smart, når du embedder playlisten på din blog, ligesom vi har gjort her i højre side. Playlister kan også embeddes i SkoleIntra, hvis I bruger det. Du kan fx embedde i LærerIntra, ElevIntra, ForældreIntra eller på Skoleporten. Er du fx bibliotekar skulle du måske prøve at embedde en playliste med boganmeldelser i ElevIntra - som inspiration til udvalgte elever.

Du kan lave en playliste med dine videoer, som kun kan ses af helt specifikke personer.
1. Hvis du uploader en video og gør videoen privat, så er der ingen der kan se videoen.
2. Hvis du uploader flere videoer og gør dem alle private, så kan du efterfølgende tilføje dem til en playliste.
3. Andre kan ikke umiddelbart se din playliste, men playlistens embedkode ophæver videoernes private status.
4. Indsætter du så playlistens embedkode i fx ForældreIntra for 7.b - ja, så ophæves videoernes "private status" og de personer som har adgang til ForældreIntra for 7.b, kan se videoerne i din playliste. Men de kan kun ses i ForældreIntra. Videoernes "private status" er ikke ophævet andre steder. Heller ikke på Skoletube. Embedkoden er altså nøglen, der kan låse private klip op.
5. Du har altså begrænset tilgængeligheden til dine videoer til lige præcis de forældre/lærere, som har adgang til 7.b på din skole. Ingen andre har adgang til disse videoer.

Er du i tvivl om, hvordan du laver playlister og fx embedder i SkoleIntra, så kan du få hjælp i LærITs trin for trin videotitel: Ind og ud af skoletube . Se video 4 & 5.

0 kommentarer:

Send en kommentar